Initiatie Lo

Wegens weersomstandigheden hebben wij de ochtendeditie van deze initiatie moeten afgelasten.

De namiddag kon gelukkig wel doorgaan, weliswaar met een aangepast aanbod maar ook daar alleen maar blije gezichten!

Foto’s allen terug te vinden op www.cyclingeye.com, of deels op onze instagram MTBFUN4KIDSACLAGROTEAM

BEDANKT VOOR UW AANWEZIGHEID!!!

BEZOEK FRANS CLAES & ARIANE LÜTHI

22/05/2019 open training, iedereen welkom!  Alsook Frans & Ariane!!

Zij kwamen kennis maken met onze mountainbikeschool, en verkenden op hun beurt ook het nieuwe parcours.

Ze waren allebei onder de indruk van het parcours én de skills van onze leden.  Hun ervaring leerde hen dat dit een zeer technisch parcours is dat alles omvat, speels maar ook zeker en vast uitdagend!  Voor ieder wat wils, het werd een aangename kennismaking!

Wie is Frans Claes?  Lees zijn volledige biografie op zijn website!  https://www.frans-claes.be/#about-me-section

Wie is Ariane Lüthi?

Een topdame, topatlete! gepassioneerd door sport algemeen, verliefd geworden op het mountainbiken na een zwemcarrière.

    • 5 x Absa Cape Epic Champion
    • 2013 & 2016 Swiss XCM Champion
    • 2014 Perskindol Swiss Epic Champion
Wedstrijd Ravels 29.09.18

Flanders kids series Ravels

De 13de wedstrijd van de Flanders Kids/XCO Series in Ravels, was tevens de laatste van het seizoen 2018.

Tuur was de enige deelnemer van de club bij de dikke banden races. 14 deelnemers kwamen aan de start bij de U9. Tuur verraste iedereen en reed van start tot aankomst aan de leiding en won zo zijn eerste wedstrijd ooit. Knap gedaan Tuur… jij bent klaar om volgend jaar te starten met een licentie !

Bij de U9 met vergunning stonden Tijl en Cédric opnieuw naast elkaar op de eerst rij. Tijl reed net als zijn broer ook van start tot aankomst aan de leiding en won de wedstrijd. Cédric kende ook een goede start en kwam de eerste ronde door als vijfde. Hij gaf die plaats niet meer af tot aan de finish. Tijl wint hiermee het eindklassement met bijna het max. van de punten ! Ook Cédric sluit deze reeks af in de top 3 !!

Bij de U13 stonden zowel Lander als Xander in volle concentratie aan de start. Xander schoot uit de klikkers bij de start en werd vanuit de 20ste positie op achtervolgen aangewezen. Helaas kwam hij niet meer tot bij de drie vroege vluchters. Xander eindigde op een verdienstelijke vijfde plaats. Lander reed netjes zijn wedstrijd uit en op héél bochtig en snel en soms zeer technisch parcours.

Lennert had er zin in bij de U15, hoewel hij voelde dat de verkoudheid nog in het lichaam zat reed hij de ganse wedstrijd op zijn plek. De laatste rond was zwaar en moeilijk, maar Lennert gaf niet op. Achteraf was hij blij van zijn wedstrijd.

Als afsluiter van het seizoen werd er nog een wedstrijdje georganiseerd voor de MTB-mama’s. Stefanie werd ingeschreven om onze club te tonen en was meteen ook de favoriete. Ze startte als een pijl uit een boog en reed een prima wedstrijd. Ze kwam ook als vijfde over de streep.

Wedstrijd Langdorp 1.09.18

Kids Trophy Langdorp

Langdorp is allang een vaste waarde in de kids wedstrijd in Vlaams Brabant. Op een bosrijke heuvelrug waar Wout van Aert zijn trainingen afwerkt was het aardig lastig. Alles op maat van de kids.

Tuur van Haverbeke zette de toon voor een succesvolle en leuke namiddag, en bekroonde zijn dikke bandenrace met een podiumplaats (2de).

Kobe en Cezar, die starten bij niet licentie houders (tem18j), stonden aardig hun mannetje tegen een pak oudere jongens en meisjes en behaalde respectievelijk een 5de (Kobe) 6de (Cezar) plaats.

Bij U9 hadden we Tijl en Cédric aan de start en beide reden ze een sterke wedstrijd tussen een sterk deelnemersveld die aan elkaar gewaagd was. Tijl zijn belager hield er twee ronden een beetje de spanning in, maar bij de laatste ronde was er geen houden meer aan en zo kon Tijl plaatsnemen op de bovenste podiumplaats. Cédric reed ook een sterke wedstrijd en zag zijn inspanningen bekroond worden met een 5de plaats.

U13: bij een verkenning ronde met Lander voelde ik de fietsvreugde en dit verhaalde zich ook naar zijn wedstrijd. Xander kleurde en dicteerde voor het eerst een wedstrijd. Na een snelle startklim aarzelde Xander nog wat, maar nam nadien snel afstand van het peleton, enkel Sander Tielens kon volgen. Deze twee legden elkaar het vuur aan de wielen en bij ingang van de laatste ronde nam Xander de leiding en stond deze niet meer af. Hij bekroonde een mooie wedstrijd met eerste plaats!

U15: 4ronden werden er afgewerkt bij U15 in 40 min wedstrijd. Na een goede start had Lennert het vrij lastig in de voorlaatste ronde maar op karakter verbeet hij de verzuring en haalde nog 5tal renners in waardoor hij met 17plaats een mooie top20 notering kon vastleggen.

Wedstrijd Cerfontaine 25.08.18

Kids Trophy in het Bike park Lac de l‘eau d’heure

Zaterdag 25 augustus stond de Kids trophy, op het bekende bikepark, in Cerfontaine op het programma.
Bij de U9, kwamen 28 deelnemers aan de start. Tuur, Tijl en Cédric kregen de laatste startrij toegewezen maar lieten dit niet aan hun hart komen… Na 1 volledige ronde kwam Tijl al als eerst richting de aankomstzone. De U9 reeks moest 4 ronden afleggen. Tijl bouwde stelselmatig zijn voorsprong uit en werd met een mooie voorsprong de eerste winnaar van de dag. Super Tijl ! Proficiat ! Tuur zie je steeds (technisch) beter worden en eindigde rond de 20ste plaats. Cédric moest wat langer vechten om in de kop van de wedstrijd te komen. Hij kwam de eerste ronde door als 6de… Hij toonde een echte vechtlust en bleef in zichzelf geloven om vooraan te geraken, wat ook lukte. In de voorlaatste ronde kwam hij bij de renner in derde positie. In een super spannende finale wist Cédric zich ook een plaatsje te bemachtigen op het podium. Hij werd derde en genoot nog lang na van zijn prestatie.
Bij de U13 weerom 3 renners die onze club vertegenwoordigden. Zowel voor Cezar als voor Lander was het ervaring opdoen, op dit lastige en technische MTB-parcours. Ze brachten de wedstrijd tot een goed einde en namen een grote bagage aan ervaring mee naar huis. Voor Xander is dergelijk parcours een echte speeltuin. Van in de lange start bergop wist hij zich stilaan naar de kop van de wedstrijd te fietsen. Opnieuw bewees hij in supervorm te zijn door als tweede de laatste ronde in te gaan. Xander raakte tot op enkele meters van het wiel van de koploper en finishte als tweede. Fantastische wedstrijd, hij mocht als derde renner van de club ’t podium op deze namiddag.
In de late namiddag startte de U15-reeks met Lennert. Niemand van de club dacht eraan om naar huis te rijden, we bleven met ons allen als één team supporteren. Lennert was ook plaatsen aan het winnen in de wedstrijd toen hij voor de tweede wedstrijd op rij moest afrekenen met materiaalpech. Dit hoort er bij, maar is helemaal niet leuk als je al enkele dagen naar die wedstrijd toeleeft. Volgende keer meer geluk Lennert!