MTBFUN4KIDS ACLAGRO TEAM

Kalender Kids serie 2019

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”]

Kalender Flanders serie – Kids serie 2019

EINDKLASSEMENT KIDS SERIE 2019 ……….

06/10/2019 Kids serie – Flanders serie Hamme

28/09/2019 – 29/09/2019 Kids serie – Flanders serie Ravels

Door langdurende revalidatie van enkele renners en de start van het cyclocross seizoen, waren er maar 3 renners aan de start in Ravels.

Mooie snelle omloop met veel snelle combo-bochten waar je duizelig van wordt.

Mathieu (6jaar) was uitermate goed, zijn grinta was top!  Met een derde plaats bij de 7-8 jarigen kijken wij graag uit naar volgend jaar.

Bij de broer van Mathieu, Cédric U11 zien we vooruitgang bij de startfase en bij het fair  inhalen van andere deelnemers, waarvoor je toch wat lef moet hebben.

Xander U15 had een blitse start en kon zich bij de eerste 8 nestelen, het zag er lang naar uit voor een 4-5-6 plek te halen maar het werd uiteindelijk 8ste. Hij mag toch tevreden terugblikken op zijn wedstrijd.

Volgende week zondag is Hamme aan de beurt, Sint niklaas de laatste in rij.  Maakt Xander nog kans op podium eindklassement?? Waar zal Tijl eindigen, spannend!  Sowieso hopen we opnieuw op een mooie wedstrijd voor al onze deelnemers, geniet van de laatste in de kids serie jongens!!

08/09/2019 Kids serie – Flanders serie Tessenderlo

31/08/2019 – 01/09/2019 Kids serie – Flanders serie Langdorp

Om ons zomerkamp af te sluiten, trokken wij met onze kampleden naar de wedstrijd te Langdorp.  Daar gaven onze renners het beste van zichzelf, of het beste van de jus die er nog inzat na een weekje mountainbiken in de Ardennen.

Ze legden stuk voor stuk een mooi parcours af, voor toch een aantal stevige klimmen in het parcours te hebben voor elke leeftijd, werd het voor allen toch een snelle wedstrijd.

Maar wij zijn fier op onze rennertjes, het werd ook Kenji zijn eerste wedstrijd buiten Lovendegem.  Samen met Dylan legden zij een mooie wedstrijd af, en genoten van al die supporters!!

Op naar de laatste loodjes, even bekomen van een pittige week, even nagenieten, en dan er terug invliegen in Tessenderlo!

17/08/2019 – 18/08/2019 Kids serie – Flanders serie Lovendegem

03/08/2019 Kids/Flanders serie Kessel

Amper een uurtje nadat Mario iedereen een mooie en sportieve dag had gewenst voor de wedstrijd in Kessel begon de dag eigenlijk al in mineur.
Vooral voor Robbe die ongelukkig ten val kwam bij de verkenning, hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis waar een breuk in het linker sleutelbeen werd vast gesteld.
We wensen Robbe een spoedig herstel toe, dit is echt balen voor Robbe met de wedstrijd in Lovendegem, het zomerkamp enz… in zicht.

Iedereen van de club was wat aangeslagen maar zowel Tuur, Tijl, Cédric, Lander, Seppe en Xander startten moedig aan hun race.
Bij de U11 was het spannend, Tijl kon moeilijk wegrijden van de concurrentie op deze snelle omloop maar kon het succesvol afmaken in de eindsprint.
Cédric had (na 2 mindere wedstrijden) weer een superdag, hij was goed mee in de start en  bleef vooraan meestrijden, hij werd 5de op 36.
Xander was ook goed gestart bij de U15, de eerste 2 ronden leek het erop dat hij zou meestrijden om een ereplaats, maar kende in de tweede wedstrijdhelft een terugval. Hij eindigde binnen de top 20 van het grote deelnemersveld.
Proficiat aan Tuur, Lander en Seppe die allen hun wedstrijd verdienstelijk hebben uitgereden en de clubkleuren hebben verdedigd !!

Maar ook onze grote jeugd stond aan de start, Kurt & Mieke reden op vrijdagavond de 3u van Kessel en misten ook hun start niet op zaterdag bij de Flanders serie.  Petje af voor deze prestatie aan beide!!

18/05/2019 – 19/05/2019 MOERBEKE

De bijna 6jarige Mathieu is met een knaller binnengekomen en heeft zijn allereerste podium beet tegen 7a8 jarige lotgenoten.

Het was zeer aangenaam om Thieben, Sander, Niels, Seppe, Briek, Kobe, Bram aan het werk te zien. Moerbeke is een tof proevertje voor dikke banden!

Bij U9 was het opnieuw Tuur met de glimlach dat we steeds onthouden.  Het is altijd een plezier hem in actie te zien, op zijn Tuur’s

Bij U11 was het best spannend. Cédric heeft de beste wedstrijd gereden van dit seizoen. Zo jammer dat het net geen podium is geworden, toch een knappe 4de plaats, en keihard gereden en gestreden.

Tijl nam als vanouds de eerste plaats, niet lang na de start nam Tijl zijn eigen tempo aan en nam hiermee een ruime voorsprong.  Alweer een mooie overwinning!

U13 Seppe had vandaag een superdag, hij was heel gefocust en reed een foutloos parcours.  Moerbeke is snelle vlakke en mooie bosrijke omloop maar mag voor lander iets meer technisch zijn.

Bij U15 hadden we twee renners Robbe en Xander in de top 10. Xander kon mooi zijn plaats behouden, en ook Robbe koos voor eigen tempo en zette op die manier een heel mooie prestatie neer in de top 10!  Cezar vertoefde in de achterste regionen, en krijgt de overwinning van dapperste renner van de U15!  Hij reed een uur vol, zonder gedubbeld te worden, teleurgesteld maar hard gereden en gestreden tussen de snelle jongens op het snelle parcours….de pannenkoek achteraf maakte veel goed.

12-05-2019 Olen

Met een inspanning van de organisatoren om dikke banden in het programma op te nemen kon onze jongste telg Mathieu zich nog eens uitleven met zijn volle Grinta en de oudere in zijn groep het nakijken geven

U9 Op deze snelle vlakke omloop zag ik Tuur met de glimlach zijn rondjes afleggen “ Tuur=Fun top jongen”
U11 waren Cédric en Tijl super, was terug een goede leerschool om achteraan te starten. Cedric,Tijl bij U13 of later heb je hier enkel maar voordeel bij.
U13 Lander en Seppe hebben op hun jonge leeftijd minder snelheid in hun benen, op techniek staan beide telkens hun mannetje en staat ook fun bovenaan.
U15 met de uppercut van kleine Brogel had Xander voor zijn eigen tempo gekozen en doet zo eens snelheid op, en kijkt uit naar behendigere omlopen
Robbe was zeer snel gestart, maar had al snel door dat uw eigen tempo bewaren je meer opbrengt dat uzelf op te blazen!  Robbe legde dan ook een zeer mooie wedstrijd af met super start en allen stonden met veel motivatie aan de start!!

Allen dank u voor jullie inzet incl de ouders en supporters.

Aclagro, Van der Cruyssen interieur, velocien, super koi team

21-04-2019 Roeselare

De dag begon met een wedstrijd onder ‘parochianen’ … al was die benaming vreemd gekozen, daar iedereen mocht meedoen

De papa van Niels en Sander waagde zijn kans, en ook Kurt reed mee en won deze ‘parochianenkoers’.  Mieke kon uiteraard niet toezien en besloot ook even parochiaan voor één dag van Roeselare te zijn, zij werd 4de!  Als extraatje mocht zij haar wedstrijd afsluiten als voorrijdster bij de dikke banden.

Bij die dikke banden race konden Sander en Niels proeven van een wedstrijdje en Niels kaapte de derde plaats weg
Mathieu kon als 5 jarige ook nog eens meedoen, top gedaan mathieu, daar horen we nog van!!

Licentie rijders
U9, het was me al opgevallen dat de warmte een rol zou spelen, Tuur deed echter zijn best op de snelle maar zeer zonnige omloop!  Hij genoot van zijn wedstrijd…hij vierde zijn 5de plaats achteraf op het springkasteel.

U11 Voor de gehandhaafde Tijl en Cédric, die allebei een valpartij te verwerken hadden afgelopen paasvakantie doe ik mijn petje meer dan af.
Hoe dan ook nam Tijl na een slechte start, die door lottrekking achteraan moest starten en zijn grootste concurrent op de eerste rij, behaalde hij een verdiende tweede plaats. En top 10 voor Cédric die een zeer knappe strijd leverde met de achtervolgers! Gevochten voor zijn plaats, en dik verdiend!

U13 Onze pechvogels van de dag… met lander en seppe.  Ze hadden het niet gemakkelijk op dit razendsnelle parcours en voor beide duidelijk te warm.  Seppe was tegen een boom geknald maar streed moedig verder en reed zijn wedstrijd mooi uit voor een 30ste plaats.  Lander werd gehinderd in de start door een val van zijn voorligger in de zandbak, maar gaf niet op en reed een 35ste plek.

U15 Spannende wedstrijd gezien met kat en muis spel bij de eerste 4 deelnemers, waaronder Xander, hij deed met de eerste gretig mee aan een vermoeiend spelletje. En kwam net te kort voor het podium.
Zag ook een zeer goede Robbe die net achter het eerste kwart van de deelnemers zijn best doet.  Robbe kon de warmte goed verteren, en kon zo mooi zijn tempo behouden.

Aan allen proficiat !!

 

06-04-2019 07-04-2019 Beringen

Programma Beringen:

Zaterdag 06-04-2019

Time
Program
8h00-9h30
Track open for exploration
9h30
RACE kids U9
10h
RACE Kids U11
10h30
Podium Kids U9 & U11
10h30-11h15
Track open for exploration
11h15
RACE Kids U13
12h15
RACE Kids U15
13h15
Podium Kids U13 & U15
13h15-14h00
Track open for exploration
14h00
RACE AMATEURS & MASTER 3
15h30
Podium AMATEURS & MASTERS 3
15h30-16h00
Track open for exploration
16h00
RACE MASTERS 1 & MASTER 2
17h45
Podium MASTERS 1 & MASTERS 2

Zondag 07-04-2019

Time
Program
8h00-9h30
Track open for exploration
9h30
RACE U17 Men
10h45
Podium U17 Men
11h00
RACE Junior Men (UCI)
12h45
Podium
12h30-13h00
Track open for exploration
13h00
RACE ELITE WOMEN (UCI) + Junior & U17 Women
14h45
Podium
15h00
RACE ELITE & U23 MEN (UCI)
17h00
Podium

Voor iedere leeftijd gaat het level in lastig-en moeilijkheidsgraad de hoogte in.  Aan uitdagende trails geen gebrek.

Zelfs bij U9, waar ze 5 ronden moesten rijden (!!), en het parcours voor Tuur dik in orde was. Nog een beetje oefenen om met die versnelling te spelen, en Tuur zal schitteren!

U11 – Cédric mag bij lottrekking wat meer geluk hebben, met nr81 staat je op de achterste startrijen en is geen lachertje…al zeker niet op dit parcours!  Maar heel mooi opgeschoven, en een zeer mooie technische wedstrijd gereden.  Tijl heeft zich terug tot koning van de terril  gekroond met zijn eerste plaats, hy heeft er mooi voor gevochten met een sterke Emiel in zijn wiel die in de laatste ronde Tijl toch moest laten gaan.

U13 – Bij Seppe en Lander zagen we veel Grinta, met de inhoud van de wekelijkse trainingen hebben zij deze wedstrijd keurig afgewerkt.  Beide weten elke week een zeer mooie techniek naar boven te brengen, en dit werd op dit parcours zeer duidelijk.  Jammer van de val van Seppe, maar allebei knap resultaat!

Bij U15 was het een vernieuwde ronde met veel new tracks, zeker een meerwaarde voor deze renners.  Xander en Robbe hebben gereden of gestreden voor wat in hun mars zat.  Ondanks val van beide, heelhuids aan de finish geraakt, met een zeer knappe prestatie in de benen!

Daaropvolgend was er nog Mieke en Kurt bij master2, Mieke die als enige dame knap haar “mannetje” stond … wat een doorzetter!  Soms eens de nodige risico’s genomen, met een val als gevolg, maar Mieke kon haar wedstrijd nog afwerken.  Ook Kurt wist opnieuw een mooi nummer neer te zetten, en reed een mooie wedstrijd!

Zondag 07/04/19 U17 – Lennert stond in de start op de achterste regionen maar dit parcours ligt hem enorm.  Hij reed zijn eigen wedstrijd en genoot, hij reed 14 km bijeen in 1u9min met ‘maar’ 619 hoogte meter met 12.10gemiddeld

30-03-2019 Kleine Brogel

Vandaag wedstrijd kleine brogel.

Een zéer snel parcours, met smalle en vooral veel bochtjes.
In de voormiddag stonden we met 4 aan de start
Lennert, Kurt, Mieke, Mario.
Een sterke wedstrijd van kurt en op de valreep sprint verloren met vier om op het podium te kunnen staan.
Mieke mocht terug het podium op met een tweede plaats ondanks val.

In de namiddag hadden we 8 jeugdige renners.

Tuur u9 steeds met de smile reed knap 6de.

U11, winst voor Tijl, die geen problemen had met de vele bochtjes en snelheid.  Cédric mocht aantreden met reserve fiets, na materiaalpech in de opwarming!  Op de singletracks was het zeer moeilijk op te schuiven. Maar Cédric stond zijn mannetje en reed toch een mooie wedstrijd.

U13 Lander & Seppe.  De snelheid zat er helaas niet in, maar toonden op de weinige technische stukjes toch wat ze waard zijn, jammer voor Seppe met een val na botsing door achterligger.

U15 zeer sterke wedstrijd van Robbe, Xander gegokt  en verloren om vooraan mee te spelen.  Ook knap van Cezar, mooi zijn wedstrijd uitgereden!

Volgende week hoogmis op het mijnterril Beringen.

16-03-2019 Dinant

Bij de U9 was Tuur 2de bij de jongens. Mooi resultaat dus!

Zijn broer Tijl reed iedereen naar huis bij de U11. Hij was goed gestart (2de startrij) en reed van de tweede ronde al op kop.

Cédric werd 19de van de 58. Cédric startte gans op de laatste startrij en heeft toch heel wat plaatsen goedgemaakt ondanks het glibberige technische parcours dat 85% singletrack was.

Kurt stond aan de start bij de Masters2 (ongeveer 50 deelnemers) en behaalde een 10de plek!  Mieke reed haar wedstrijd bij de Elite Dames en werd 7de

03-03-2019 Dessel

Een koude, natte wedstrijd te Dessel!

Maar allen hadden een leuke dag,

Voor Lennert werd het moeilijk, achteraan gestart maar heeft zich geamuseerd!

Mieke De Craene was top! en behaalde een knappe 2de plek tussen dat jong geweld.

Kurt was verdienstelijk 6de, en had meer verwacht, het seizoen is nog lang!

Nieuw bij de jongste jeugd, is dat de startplaats bepaald wordt door lot trekking bij inschrijving, met voor-en nadelen

Aan de start bij onze jeugd hadden we Tuur, Tijl, Cédric, Seppe, Lander, Robbe en Xander onder de licentie-rijders.  En Seppe en Kobe onder de niet-licentie rijders.

Seppe mocht de spits afbijten bij de dikke banden, hij reed een waardige 5de plaats.

Tuur toonde dat hij toch een mooie techniek onder de knie heeft, en beleefde duidelijk plezier in zijn wedstrijd.  Op kousenvoetjes behaalde hij op techniek een zeer mooie 6de plaats!

Tijl had materiaalpech bij de start, en was direct op achterhalen aangewezen.  Het werd een snelle, natte wedstrijd bij de U9 maar ze konden mooi hun mannetje staan.  Tijl strandde op een 4de plaats, en Cédric sloot de top 10 af.

Dan hadden we Kobe aan de start, die heeft altijd plezier met zijn fiets, en toonde dit ook tijdens de wedstrijd.  Kobe behaalde een 6de plaats, mooie start voor zijn eerste wedstrijd van het seizoen!

Lander en Seppe tonen hoeveel plezier zij beleven aan hun sport, maar het is ook een plezier om hen bezig te zien!  2 dappere helden in hun categorie, die toch wel hun mannetje kunnen staan en het beide meer moeten hebben op techniek dan op snelheid.  komt helemaal goed!

Xander reed een zeer verstandige wedstrijd, en behaalde na achteraan te starten een hoogst haalbare, onverwachte 3de plaats!

23-02-2019 Rotem

Vandaag eerste wedstrijd Kids Serie Flanders Serie te Rotem
We hebben ons allen geamuseerd in toffe wedstrijd.
Lennert U17 heeft het niet gemakkelijk bij de grote jongens. Maar reed alsnog een mooie wedstrijd.
Voor mezelf en Lennert reden wij op 1u07min 19,58km bijeen met 425 hoogtemeters.
Mieke funA nam als vanouds de overwinning bij de dames
Kurt moest wegens kampioenschap Limburg achteraan starten, en was op achtervolgen aangewezen maar reed alsnog een mooi resultaat.

Bij de jeugd hadden we volgende renners aan de start:
U15 Xander , Robbe, Cezar
U13 Lander, Seppe
U11 Cédric en Tijl
U9 Tuur, zijn eerste wedstrijd bij de licentie houders!
Het hoogste schavotje was voor Tijl van Haverbeke bij U11.
Rotem is een mooi gevarieerde lastige omloop
Jammer dat er geen wedstrijd werd georganiseerd voor dikke banden – niet licentie houders
Volgende week zondag Dessel, mét dikke banden!

 


[/av_textblock]