Geen categorie

BLOG LADIES 2020

♥ Van witte raaf tot mtb lady ♣

Volg onze Ladies hier via hun blog, en moedig ze aan om hun doel te bereiken en Bouillon te halen.  Stuur uw aanmoediging door via deze link.

Ladies,  vul jullie blog aan via deze link.  Ook jullie uitjes, zware trainingen in het weekend kan je hier delen, stuur ze gerust met een leuke foto door!

Dinsdag 15/7/20: Yes, vandaag de MTB ladies outfit gekregen!

Wie had ooit gedacht dat ik in zo een uniformpje zou rondrijden. (en op zondagochtend vroeg zou opstaan om te gaan trainen… ) Wat een weg hebben we al afgelegd sinds februari (ondanks de Corona-crisis). Steile beklimmingen, afdalingen, bochtjes, trappen… heel wat techniek bijgeleerd en heel wat angsten overwonnen.

Een leuke groep die elkaar moed inspreekt, aangename sfeer, twee toptrainers (Mario en Stefanie) met hulp van Xander en Lennert, het kan niet beter.

We blijven trainen, ook deze vakantieperiode. Ik heb officieel de MTB-microbe te pakken (veel gezonder dan dat ambetante virus dat tegenwoordig zo veel miserie veroorzaakt).

#Vickie


Aanleg van onze eigen pumptrack, en IEDEREEN hielp een handje mee!!


Plots kregen ze allemaal het trappen-syndroom!! Goed gedaan dames!!!


Ritje met de ladies op een zondagmorgen…


Uitstapje naar het Citadelpark …. ook dit is mountainbike!


Op zondag voormiddag had ik de dames uitgenodigd in Kluisbergen, met de bedoeling om hen te besmetten met het mountainbike virus. Voor het eerst voor veel van de dames wat langere afdalingen voorafgegaan met wat langere beklimmingen.

Ik moet zeggen het was allemaal voortreffelijk en dit is een stap in de goede richting

Met Gert mijn blinde co-rijder was het om het met Gert haar woorden te zeggen ‘zalig om in een bos te fietsen’.

Ik ben zo fier dat wij langs dezelfde trails kunnen fietsen zoals de andere dames.

Onze meter Jolien Verschueren was ook present en proefde ook eens om als co-rijder op de tandem te fietsen. Echt een power girl!!

Het was een zalige morgen en smaakt naar meer…

#Mario#


Lembeekse bossen 31 Mei

Na de les van 24 mei of de fout van mij om Gert niet op voorhand te ondersteunen in voeding, hadden we deze keer voeding meer aandacht gegeven.

Met bio brandstof cocos-bloemsuiker en siroop met citroensmaakje, een koek en wat fruit was dit alvast in de richting dat we moeten verder werken. Met op tijd en stond drinken en iets eten was de vermoeidheid veel minder voelbaar en de blijdschap groter.

Bij de technische oefening heb ik Gert op de juiste momenten leren werken en zo kunnen we terug uitkijken naar de volgende training. En die zal de moeite zijn.

Gert ben fier op jou!

Tandem

Eeklo 24 Mei

Op 19 mei 2020 nadat het Corana nieuws kwam dat we terug club trainingen mochten organiseren, was ook het tweede startschot gegeven op Zondag 24 Mei van het tandemproject

Tripje van Lovendegem naar Eeklo en terug was Gert op fysiek vlak iets minder goed bevallen, de 39km en uurtje technische trail was lastiger dan verwacht voor Gert.

Maar de positieve commentaar van Gert deed me dromen. Gert sprak met deugddoende woorden, ‘technische uurtje vind ik toffer dan gewoon op de weg fietsen’.

Dan dacht ik de weg naar Boullion ligt open. Als Gert dit leuk en aangenaam vind zullen we nog veel plezier beleven. Als ik dit op een verstandige mannier aanpak is dit  de goede richting.

Op technische vlak van rijden maak ik me geen zorgen maar fysiek hebben we nog lange weg te gaan. Gert is zo gemotiveerd en zo blij terug te kunnen fietsen, dat dit mij persoonlijk ook een bijzondere voldoening heeft.  Al is het al maar in deze start fase.

20/05/2020

Na de quarantaine periode mogen we terug samen, op afstand uiteraard, opnieuw samen trainen!!  En dit zagen we met z’n allen volledig zitten,


Herstart trainingen na 2 maanden, wat hebben we hiervan genoten! We hadden natuurlijk in die tijd niet stil gezeten en zelf wat tochtjes gedaan maar trainen in groep met de juiste coaching is toch nog iets anders.
Mario en Stefanie kunnen ons toch altijd dat extra duwtje geven om verder te gaan en ons natuurlijk de juiste techniek bij brengen.
HET WAS DUS SUPER OM TERUG SAMEN TE KUNNEN TRAINEN, OP NAAR MEER!

#Cindy#


voor les 3 naar Citadelpark in Gent en Blaarmeersen: niet simpel maar oefening baart kunst.
Donderdag 50km aan rustig tempo in het zonnetje de koude oosterwind getrotseerd met de rode lus Destelbergen, Laarne.
Ideaal voor lichaam en geest in deze dagen!

#Evelien#

Op maandag of ten laatste dinsdag geef ik de trainingen door, nu geeft dinsdagavond me een bijzonder triest gevoel.

Het corona-virus geeft 2020 een totaal nieuwe wending
2020 was een vat van nieuwe uitdagingen met oa. Ladies projekt met het bijzondere Gert-tandem verhaal. Gert sloeg vanavond spijker op de kop met de uitspraak ” u geeft me een leuk speeltje en nu nemen ze me dit af”.

Dit zal wel het gevoel zijn van iedere burger. Maar uitstel is geen afstel! We’ll be back

#Mario#

De tijdelijke Corona maatregelen verhinderen gelukking (nog) niet dat we zelfstandig verder trainen – genoeg paaltjes om rond te draaien en bermen om af/op te rijden in de groene Bloso lus van Destelbergen !

#Evelien#


11/03/2020

Het weer zit dik tegen de laatste weken, alles ligt nat, modder… maar de dames gaan ervoor!  Meer dan een helling, potjes en moed hebben zij niet nodig!!  zie hier de zotte bende in actie…

Terug eerst een kort tochtje langs mooie paadjes die door de vele regen onder water stonden. Deze keer stop aan de Speybrug, daar stond reeds een hindernissenparcours klaar om onze techniek bij te schaven. Rond kegeltjes draaien, gaat nog steeds wat moeilijk. Tweede val op evenveel trainingen! Maar ik geef niet op! Daarna slalom rijden tussen kegeltjes en op een helling rijden met ons eerste kleine dropje als hoogtepunt van de training!

#Cindy#


07-08/03/2020

Cindy, Evelien en Katleen trokken naar het bos, en draaiden er naarstig verder!  Alleen door te oefenen geraken we in Bouillon!!

Gisterennamiddag volop genoten van enkele uurtjes in de Lembeekse bossen met Kathleen en Cindy en deze voormiddag met volle goesting door de modder gaan ploeteren met manlief… het leven kan toch mooi zijn! Bedankt voor de microbe, MTBFun4Ladies 

#Evelien#


04/03/2020

Het begin van een héél mooi verhaal is vandaag gestart!

Een ritje langs de Leie met de tandem met Gert, en een ritje langs de Ossemeersen met aansluitend de eerste technische kennismaking….draaien draaien draaien

Met Gert langs de Leie

Woensdag 4 maart 2020
Eindelijk onze eerste training, veel volk. Een kort tochtje door de Bourgoyen brengt ons naar een bosje. Daar hebben we onze eerste techniekoefeningen gekregen. Rond de boom rijden: klein verzet, knie naar buiten, elleboog naar binnen, vingers op de rem en maar draaien. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, ik had niet gedacht dat ik nog moest leren rijden met de fiets! Zo voelde het toch aan, maar het was wel super leuk om te doen! Top groepje, top trainers!

#Cindy#


Donderdag 19 februari 2020
Voorstelling van de competitieafdeling en de amateur dames! Een heel fijne avond waarop we enkele van onze collega’s hebben kunnen spreken. Aan sfeer zal het niet ontbreken!

#Cindy#


Vrijdag 27 december 2019
Uitstapje naar de schaatspiste Kristallijn en aansluitend etentje in de Pizzahut, Mario heeft een idee!
Hij zou graag 10 dames vinden om training aan te geven met als doel in september 2020 deelname aan een mountainbiketocht in BOUILLON!
Ik ben sportief, loop 2 à 3 maal per week een tochtje van ongeveer 7 kilometer op een relatief traag tempo. Maar dit is toch wel een grote uitdaging! Er zit niets van fietsbehendigheid in mij, maar het enthousiasme die Mario en Stefanie uitstralen en mijn vertrouwen in hen heeft mij zelfs die avond al doen beslissen dat ik het zou doen.

#Cindy#