Geen categorie

Het Nieuwsblad

LIEVEGEM / VINDERHOUTE -De Lievegemse jeugd krijgt er aan het begin van deze zomervakantie een stuk avontuur bij. Mountainbikeclub MTBFUN4KIDS legde naast de gekende heuvel op de sportsite in Lovendegem een nieuw, uitdagend terrein aan.

MTBFUN4KIDS is pas vier jaar bezig, maar nu al een sportief succesverhaal. De club telt 150 leden, heeft een master- en damesafdeling en zet ook zwaar in op G-sport, van mensen met autisme en suikerziekte tot een visuele of mentale handicap. Zo beschikt de club over 15 fietsen voor haar G-leden en een busje om hen mee te nemen naar wedstrijden.

Coronavakantie

Dat maatschappelijk engagement toont de club nu ook met de aanleg van een 200 meter lang parcours, naast ‘haar’ berg op de sportsite van Lovendegem. “Onze heuvel is een paar jaar geleden aangelegd, met een toffe wortelafdaling, enkele boomstammen voor de durvers, en een paar stevige klimmetjes”, zeggen drijvende krachten Mario Van der Cruyssen en Stefanie Landuyt. “Het is een plezier voor de mountainbikers uit de streek. Om onze ‘berg’ een extra dimensie te geven, deden wij een voorstel aan de gemeente Lievegem om deze zomer iets buitengewoons te realiseren. Niet om nog meer kinderen naar de club te halen, maar om de thuisblijvende kinderen in deze ‘coronavakantie’ iets extra te bieden, iets uitdagends, een toffe sportieve speeltuin. En we willen ook wel onze sport in de kijker zetten bij het gemeentebestuur.”

De Alpen van Lovendegem

Omdat zo’n parcours aanleggen een kostelijke affaire is, deden ze bij de club alles zelf. “Het is niet zomaar een bultje leggen, hé. We hebben het terrein uitgewerkt aan de hand van onze eigen fietservaringen in de Alpen en Pyreneeën. We hebben geprobeerd iets te creëren dat er op lijkt. Eén dag hebben we een kraantje gehuurd, drie andere dagen zijn we zoet geweest met de schop. We kozen voor niet al te grote heuvels, zodat ook kinderen van vier er perfect plezier aan kunnen beleven.”

Tijdelijk

Het mountainbikeparcours is tijdelijk, want de gemeente Lievegem wil op de site een voetbalterrein, oefenterrein en looppiste aanleggen. “Is het voor één zomer. Of twee? We zien wel wat het wordt. We hopen dat we daarna een ander terrein ter beschikking krijgen, om ook daar iets anders aan te leggen. Het moet uitdagend blijven.”

Het parcours mag door iedereen gebruikt worden. “Maar het is heel belangrijk dat kinderen een helm dragen. En laat alsjeblieft geen vuilnis achter. Als iedereen meewerkt aan de veiligheid en het opruimen van eigen afval, kunnen we hier iets heel moois van maken.”

www.mtbfun4kids.be