Nieuws / Wedstrijd

Wedstrijd Beringen 07.04.18

[av_heading tag=’h3′ padding=’10’ heading=’Flanders Kids Series’ color=” style=” custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=”][/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”]
Beringen

Dat MTB’en een zomersport is, daar mochten we vandaag volop getuige van zijn op de 5de wedstrijd in Bergingen op de site van de oude koolmijnen. Het parcours valt haast niet te beschrijven… kwa lastigheid, techniek en dikwijls niet zonder gevaar enz…

Als eerste kwamen de U9 renners in actie. Tijl domineerde de wedstrijd van start tot finish (zoals we van hem gewoon zijn) en het koste hem precies geen moeite om de wedstrijd dan ook te winnen. Zijn clubmaatje, Cédric, moest (na Tijl) slechts 1 renner voorlaten en eindigde verdienstelijk derde. Zo stonden ze met 2 van onze club, samen op ’t podium.

Bij de U13 was het supporteren voor Lander en Xander. Lander kon zijn startpositie behouden en had zelfs nog een sprintje over bij de aankomst. Voor Xander was het een echt parcours naar zijn hand, zijn techniek kwam héél goed van pas zowel bij het extreme klimwerk als de gevaarlijke afdalingen op die berg (berg=afval van steenkool). Hij eindigde op de 11de plaats en dit door meerdere malen te zijn opgehouden door renners die te voet stonden in de beklimmingen.

Bij de U15 maakte Lennert er een echte inhaalrace van en rolde bijna de hele wedstrijd renners op. Hij eindigde knap 21ste op de 50 deelnemers. Om u een idee te geven hoe zwaar het was vandaag… het gemiddelde was 11 à 12km/h, +500m hoogtemeters en een 20% van de deelnemers moesten opgeven… Knap gedaan jongens !!

Dat de lessen/trainingen klimmen, dalen en techniek op woensdag hun vruchten afwerpen, was vandaag te zien aan clubleden van MTBfun4kids ! Wie van de wedstrijden wil proeven… volgende week is het dé moment in de dikke banden racen (zonder vergunning) op onze wedstrijd in Lovendegem. We hopen jullie daar allemaal te zien !!
[/av_textblock]

[av_masonry_gallery ids=’1519,1520,1521,1522,1523,1524,1525,1526,1527,1528,1529,1530,1531,1532′ items=’24’ columns=’flexible’ paginate=’pagination’ size=’flex’ orientation=” gap=’large’ overlay_fx=’active’ container_links=’active’ id=” caption_elements=’none’ caption_styling=” caption_display=’always’ color=” custom_bg=” av-medium-columns=” av-small-columns=” av-mini-columns=”]

[av_hr class=’custom’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-fat’ custom_width=’250px’ custom_border_color=’#0a0a0a’ custom_margin_top=’50px’ custom_margin_bottom=’50px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=’#0a0a0a’ icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ admin_preview_bg=”]