Nieuws / Wedstrijd

Wedstrijd Eupen 5.5.18

[av_heading tag=’h3′ padding=’10’ heading=’3 Nations Cup Eupen – Kids series’ color=” style=” custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=”][/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”]
Alle ingrediënten waren aanwezig om er een top mountainbike wedstrijd van te maken. Als hoofdgerecht kregen we een schitterende omloop voorgeschoteld met een bijpassende stralende zon. De afkruiding was ook niet mis met Lennert en Xander die van dit alles een prachtige combinatie maakten!

Toch ook maar even de wedstrijd bespreken…

Met slechts 2 deelnames na reeds 5 gereden wedstrijden moesten beide rijders op de achterste rij starten. Enige voordeel ( of nadeel ) was dat er na de start onmiddelijk een klim volgde waardoor je meteen al heel wat plaatsten kon goedmaken. Xander maakte hier heel gretig gebruik van en zat na de eerste doorkomst meteen op een 24ste plaats. Na een mooi wedstrijdverloop waar hij, op een terrein als dit, heel veel kon goedmaken dankzij de wekelijkse techniektrainingen, eindigde hij zijn wedstrijd op een 9de plaats. Opnieuw een top10 plaats waardoor hij opnieuw wat vertrouwen kon tanken richting het PK in Moerbeke binnen 14 dagen. Zoals we al een paar keer zagen is de U15 categorie van Lennert een groep waarin grote verschillen zitten in de fysieke bouw van de pubers. Dit maakt het dikwijls moeilijk om op te boksen tegen reeds volgroeide jongens in een powerstart als vandaag. Nadat hij (misschien iets te braafjes) was gestart, kon hij nadien toch gebruik beginnen maken van de lessen van zijn papa en peuzelde hij de snelle starters één voor één op waardoor hij toch nog beslag kon leggen op een 30ste plaats op 70! starters.

Vandaag was een dag waarvoor we het allemaal doen! Prachtig weer, prachtig parcours en prachtige omgeving…
[/av_textblock]

[av_video src=’https://youtu.be/_h53pZHWtns’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′]

[av_hr class=’custom’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-fat’ custom_width=’250px’ custom_border_color=’#020202′ custom_margin_top=’50px’ custom_margin_bottom=’50px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=’#020202′ icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ admin_preview_bg=”]