Nieuws / Wedstrijd

Wedstrijd Olen 29.04.18

[av_heading heading=’Flanders Kids Series in Olen’ tag=’h3′ style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”][/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”]
Zo zonnig het was in Roeselare, zo grijs en regenachtig was het in Olen…

Bij aankomst viel meteen de heel korte start- en finishzone op… dat deed al direct de wenkbrauwen fronsen wetende dat wanneer er 50 renners starten men na amper 100m al op een single track padje moet. Voor de rest werd het al snel duidelijk dat het snelheidswedstrijden zullen worden, vlak, veel draaien en keren in een mooi groot bos.

Tuur kwam als eerste in actie bij de dikke banden (7-11 jaar) Zijn start was mooi om te zien, bijtend op zijn tanden en hem zo breed mogelijk makend. Hij reed zijn wedstrijd volledig uit en was tevreden bij de aankomst.

Bij de U9 stonden er 16 renners aan de start. Tijl zat als eerste op de singel track en gaf zijn koppositie niet meer af. Tijl ging met de grote beker naar huis. Proficiat man. Cédric zag de ganse wedstrijd de jongen in derde positie voor hem rijden, maar raakte net niet dicht genoeg om hem onder druk te zetten en eventueel te kunnen profiteren van een stuurfoutje. Cédric werd knap vierde.

Bij de dikke banden (12-18 jaar) was Kobe aan de start. Hier héél weinig opkomst met slechts 9 jongens en meisjes aan de start. Kobe startte goed en kende een vlotte race, hij kwam als vierde over de streep maar was wel derde van de jongens. Hij had dus zijn tweede podiumplaats vast dit seizoen !!

Bij de U13 en de U15 was de start echt chaotisch zoals werd voorspeld. Xander was nog redelijk weg vergeleken met Lander (U13) en Lennert(U15) die compleet vast zaten in het gedrum. Hierdoor kwamen Lander en Lennert nooit op hun plaatsen terecht waar ze horen te zitten. Door de vele lange single tracks was het moeilijk om voorbij te steken en plaatsen te winnen. Xander had snelle benen en kon al vlug enkele renners achter zich laten en reed zich opnieuw in de top 10. Bij een “normale” start was hij zeker mee geweest met de kopgroep van 7 renners en dan lag misschien zelfs de top 5 binnen bereik. Lander had maar één doel en dat was eindigen voor Fientje, wat hem ook lukte. Lennert moest door de start van ver terug keren en finishte als 24ste op bijna 60 renners.

De volgende wedstrijd is 19 mei in Moerbeke. Hier gaan Xander en Lennert voor de provinciale titel. In Moerbeke in het dé moment om nog eens proeven van een wedstrijdje bij de dikke bandenrace (categories 7-11 jaar en 12-18jaar). Allen daarheen !!
[/av_textblock]

[av_masonry_gallery ids=’1691,1692,1693,1694,1690′ items=’24’ columns=’flexible’ paginate=’pagination’ size=’flex’ orientation=” gap=’large’ overlay_fx=’active’ container_links=’active’ id=” caption_elements=’none’ caption_styling=” caption_display=’always’ color=” custom_bg=” av-medium-columns=” av-small-columns=” av-mini-columns=”]