Nieuws / Wedstrijd

Wedstrijd in Sankt Vith 07.07.18

[av_heading heading=’Wallonie Kids Trophy in Sankt Vith’ tag=’h3′ style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”][/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”]
7 juli, manche van de Kids Trophy Wallonië in Sankt Vith in het Duitstalig gedeelte van België.

Cédric, Xander en Lennert stonden als enige leden van de club op zo’n 250km van huis aan de start. We waren op voorhand ingelicht dat dit een vrij vlakke en zeer snelle wedstrijd zou worden ipv een typisch “Ardennen-parcours” met veel techniek en klimwerk.

Bij de U9 stonden er 22 renners aan de start. Cédric maakte een superstart en zat vanop de laatste startrij na amper 200meter al mee vooraan. Na de eerste doortocht hadden er zich al 3 MTB’ers (waaronder Cédric) vooraan afgescheiden. Ze werden niet meer bijgehaald en deden elk wat kopwerk. Deze 3 zouden strijden om de eerste plaats. Cédric zette de sprint (misschien van iets te ver) aan en werd net op de streep geklopt met slechte 69honderstenden van een seconde. De ontgoocheling om zijn tweede plaats was van korte duur, en was blij dat hij mee het podium op mocht.

Een even groot succesverhaal kan je linken aan Xander. Xander stond ook op één van de laatste startrijen en kende een goede start. Hij wist zich ook in een mum van tijd vooraan te mengen bij de 41 starters. Hij hield goed stand op het snelle parcours waar voorbij steken niet evident was. Xander eindigde als 5de , een pracht resultaat !

Lennert had er ook veel zin in en moest zich ook van in de start naar voor zien te geraken, niet makkelijk in een groep van 50 renners. In de start was Lennert iets minder vlot weg dan de bedoeling was, maar hij was in goede doen en schoof al snel op naar zijn plaats in de wedstrijd. Lennert wist vlot stand te houden in deze snelheidswedstrijd onder de gloeiende zon, die de wedstrijd zeer uitputtend maakte. Hij eindigde op de 18de plaats en liet zo nog bijna 35 renners achter zich. Volgende zaterdag nieuwe wedstrijd in de Ardennen, afspraak aldaar op Baraque de Fraiture in Vielsalm
[/av_textblock]

[av_masonry_gallery ids=’2081,2080,2079′ items=’3′ columns=’flexible’ paginate=’pagination’ size=’flex’ orientation=” gap=’large’ overlay_fx=’active’ container_links=’active’ id=” caption_elements=’none’ caption_styling=” caption_display=’always’ color=” custom_bg=” av-medium-columns=” av-small-columns=” av-mini-columns=”]

[av_hr class=’custom’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-fat’ custom_width=’250px’ custom_border_color=’#0c0c0c’ custom_margin_top=’60px’ custom_margin_bottom=’60px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=’#050505′ icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ admin_preview_bg=”]