Nieuws / Wedstrijd

Wallonië cup 04.06.16

[av_heading heading=’Eupen’ tag=’h3′ style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”][/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”]
Eupen is mountainbike waardig van jong tot oud.  Dit vertaald zich in lastige klimmen, schitterende afdalingen en een knappe organisatie. Een organisatie die duidelijk wordt ondersteund door stad Eupen. Lang leve het MTB!

Wedstrijd

Bij de startklim had Xander Van der Cruyssen een inschattingsfout gemaakt en dit was reeds een voorbode van de pech die hem nog te wachten stond. Na een lange en zware inhaaltocht worstelde Xander zich naar de 4de plaats met uitzicht op het podium. Ondanks dat dit voor Xander zijn beste wedstrijd was op gebied van karakter en inzet, werd hij niet beloond naar werken en was pech de heerser van de dag. Met een losgekomen pedaal stond Xander te voet en zag hij de andere renners voorbij vliegen en verloor hij op die manier meer dan 10 min en zo ook het podium van de dag en in het algemeen klassement.

Lennert zijn wedstrijd was het tegenovergestelde dan die van zijn broer. Perfecte start met doorkomst op 10 de plaats van de 55 deelnemers en ook het klimmen was een kolfje naar lennert zijn hand/benen. De afdaling was net iets te zwaar maar het was bewonderenswaardig hoe hij deze veilig en beheerst nam. Een 12de plaats was dan ook een mooie beloning. Lennert we zijn fier op jou. Winnen zal dikwijls moeilijk worden, maar met je inzet en motivatie zal je het ver brengen!
[/av_textblock]