Nieuws / Wedstrijd

Wallonië cup 02.07.16

[av_heading tag=’h3′ padding=’10’ heading=’Sankt Vith’ color=” style=” custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=”][/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”]
Op de eerste vakantiedag hadden we ons voorgenomen om een dagje vroeger aan te zetten om één en ander te verkennen, zeker met onze super zomer was het koffiedik kijken in welke staat het parcours zou zijn. Ondanks de vele regen de week voordien en de buien op vrijdag nacht, lag het er uitstekend bij op een iet wat saai parcours voor de leeftijd tem 10 jaar.

Wedstrijd

Over de wedstrijd valt er eigenlijk weinig te schrijven want door de aard van het parcour was deze zeer eentonig. Xander zijn start was terug niet zo super, maar door de zeer lange aanloop op een asfaltstrook kon hij goed opschuiven naar de top 3 en na een eerste klim had Xander na 700 meter wedstrijd reeds de biezen genomen. en was hij op de vlucht geslagen. Papa probeerde hem nog tot kalmte aan te manen…maar zoals gewoonte gaan Xander en luisteren niet samen in 1 zin 🙂 . Ronde na ronde nam hij een voorsprong van ca 1 min en nam zo zijn aller eerste wedstrijd met licentie mee naar huis. Proficiat!

Lennert had het niet zo gemakkelijk op de saaie rechte stukken en na een val en een vastzittende ketting was hij steeds op achtervolgen aangewezen. Dan op karakter andermaal op zijn plaats gekomen. Lennert…ondanks alles, super gereden maar niet beloond. Bij aankomst was onze oudste teleurgesteld maar de dag nadien hebben we ons nog samen geamuseerd op een vtt in de ardennen. Eén van de zwaarste ritten die we gedaan hebben door staat van de ondergrond en toch konden Lennert en Xander veel volwassenen te grazen nemen, een leuke ervaring. Na 47 km op 5u30min zat de lange beproeving erop maar de tijd was bijzonder snel vervlogen. De poetsuren na de rit namen we er graag bij!
[/av_textblock]

[av_masonry_gallery ids=’417,416′ items=’24’ columns=’flexible’ paginate=’pagination’ size=’fixed’ orientation=” gap=’large’ overlay_fx=’active’ container_links=’active’ id=” caption_elements=’title excerpt’ caption_styling=” caption_display=’always’ color=” custom_bg=” av-medium-columns=” av-small-columns=” av-mini-columns=”]