Nieuws / Wedstrijd

Wallonië cup 20.08.16

[av_heading heading=’Saive’ tag=’h3′ style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”][/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”]
Na een kleine zomer pauze keken we terug uit om eens een wedstrijdje te rijden in de kidstrophy.   Het parcours was gelegen op een militair domein aan een leegstaande legerkazerne in Saive. Het riep toch enkele koude rillingen op “van in den tijd” van mijn legerdienst. Nu de wedstrijd zelf; de omloop was niet te onderschatten, weinig hoogtemeters… maar snel. Na énige verwarring omtrent de startplaats was iedereen onzeker.

Wedstrijd

Xander was deze keer super gestart, dit was nu wel echt nodig omdat iedereen zich door een singletrack moest wurmen. Xander en de Luxemburger Rick Meylander konden zich afscheiden van de rest. In de laatste twee ronden kwam Jasper Verket steeds dichter. Vooraan in de wedstrijd probeerden Xander en Rick zich beurt om zijn beurt  te ontdoen van elkaar.  Dit lukte niet en het was wachten op de eindsprint, die werd met een half wiel gewonnen door Rick met een teleurgestelde Xander op de tweede plaats. Die teleurstelling vonden we niet gepast na zo’n prachtige wedstrijd. Xander mag hier zeer gelukkig mee zijn.

Lennert had zijn start compleet gemist en zoals voorspeld was het rijen dik aanschuiven om op de singletrack te geraken. Lennert was op achtervolgen aangewezen en op een snel en technisch parcours was dit geen sinecure opdracht. Maar met zijn doorzettingsvermogen kon hij zijn felbevochten plaats in het pakje renners terugnemen en strandde op zo op één van zijn beste resultaten. Top maatje!
[/av_textblock]

[av_masonry_gallery ids=’556,555,554′ items=’24’ columns=’flexible’ paginate=’pagination’ size=’fixed masonry’ orientation=” gap=’large’ overlay_fx=’active’ container_links=’active’ id=” caption_elements=’title excerpt’ caption_styling=” caption_display=’always’ color=” custom_bg=” av-medium-columns=” av-small-columns=” av-mini-columns=”]

Reacties

Reacties zijn gesloten.