Nieuws / Wedstrijd

Wallonië cup 27.08.16

[av_heading heading=’Cerfontaine’ tag=’h3′ style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”][/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”]
Top zomerweertje!

Deze wedstrijd zal nog een tijdje in ons geheugen blijven hangen. Bij deze willen we duidelijk maken dat een wedstrijd maar één van de hoogtepunten is wat we in mountainbiken willen doen. Al wat er voor en na gebeurt is even leuk, aangenamer en ontspannender. Op vrijdag was het toch een uurtje zoeken naar het juiste adres van het evenement,  bleek dat de straat en coördinaten niet juist waren aangegeven. Na wat opzoekwerk vielen we van de ene verrassing in de andere. Bike park in de ardennen, ja het bestaat en het is nog de max ook. Een schoolvoorbeeld van hoe een mountainbike school eruit moet zien. Dit is samen met Beringen, de Sven Nys academie, Boom ea. een mooi initiatief  en toont zo aan dat we toch een toekomst hebben in het mountainbike in België. Bij aankomst hadden we echt nood aan afkoeling bij de zwoele zomertemperaturen.  En laat er nu vlak bij het parcours een meer zijn, Lac de l’eau d’heure, in Cerfontaine. Een echte aanrader in de zomer.

Wedstrijd

Op vrijdag hadden we het parcours een beetje verkend, maar jammer genoeg was het eigenlijk veeeeel te warm om er van te genieten. We hadden ons voorgenomen om dit te herhalen op zaterdagochtend ca 8u. Uiteindelijk pas om 08u30 van de ontbijttafel gevallen en op de fiets gesprongen en echt met een wauw gevoel genoten van een TOPlocatie. Om 09.30u voelden we al dat het zwaar zou worden. In de namiddag opwarmen voor de wedstrijd  was niet nodig bij koortsachtige temperaturen van meer dan 39° in de zon.

Om de kids te beschermen stond we als pitspoezen met paraplu en ijsblokken op de rug van de kids om zo toch enige bescherming te bieden. Startschot is nog maar gegeven en na 20 meter was er al een valpartij met de top 7 van het klassement. Denk dat de hoofdjes van de kids aan het overkoken waren met als slachtoffers nr 2,3 en 6,7 als ergste aan toe waren. Xander was hier ook bij betrokken en na de innige kennismaking met de nadars kon hij moeilijk verder met een afgebroken remhendel. Met 4 min achterstand op de laatste (75% van de ronde) kroop hij op een reservefiets, was het mentaal niet gemakkelijk maar haalde hij toch nog 19de plaats van de 45.
[/av_textblock]

[av_masonry_gallery ids=’559,561,560,562,563,564′ items=’24’ columns=’flexible’ paginate=’pagination’ size=’flex’ orientation=” gap=’large’ overlay_fx=’active’ container_links=’active’ id=” caption_elements=’title excerpt’ caption_styling=” caption_display=’always’ color=” custom_bg=” av-medium-columns=” av-small-columns=” av-mini-columns=”]