Nieuws / Wedstrijd

Wallonië cup 17.09.16

[av_heading tag=’h3′ padding=’10’ heading=’Burdinne’ color=” style=” custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=”][/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”]
Een laatste wedstrijd met als doel een derde plaats in het eindklassement

Als andere mensen ons op voorhand zouden gezegd hebben dat Xander aanspraak zou maken op een podiumplaats om als derde te eindigen in het klassement, dan hadden we dit niet geloofd. Met één overwinning en tal van podiumplaatsen is dit meer dan dat we ooit hadden verwacht. Zeker voor een eerste deelname met licentie en dan nog in de kidstrophy in Wallonië.  Lennert had duidelijk steeds zwaardere parcoursen onder de neus of onder de wielen gekregen en wisselde af met zeer goede en goede resultaten. Meestal rond de 15de plaats en enkele keren ca  25ste. Dus steeds bij de eerste helft of bij eerste kwart van het peloton van meer dan 50 renners. Ook dit hadden we  niet verwacht van Lennert. Nu nog doelgerichter te werk gaan, volgend jaar gaan we als overgangsjaar beschouwen met hier en daar een wedstrijd en in 2018 nogmaals alle kidstrophy deelnemen.

Wedstrijd

Met de verwachte regen in de nacht van vrijdag op zaterdag was het in de afdaling een glijpartij geworden en was het toch uitkijken geblazen. Hoe meer de wedstrijd vorderde, hoe beter het parcours er bij lag. De start van Xander U11 was terug niet feilloos en met een uitschuivertje op de pedaal, was zijn start niet goed. Maar hij herpakte zich zeer snel en kwam vlug op de vierde plek. Ondertussen had Luxemburger Rick het hazenpad genomen en mocht konijn Xander er achterna, en dit lukte hem ook. Helaas, hij bekocht dit met een valletje zonder erg, maar toen was de strijd om plek 1 gestreden. Hij kwam dan maar op het idee om met zijn Langdorpse vriend samen over de meet te komen.

Lennert U13  zijn start was,in tegenstelling met zijn broer, zeer goed en op deze mooie omloop vond Lennert echt zijn draai. Hij fietste steeds boven zijn niveau en eindigde 15de, een zeer knap resultaat. Lennert heeft duidelijk een grote evolutie ondergaan in durf. Want het was niet altijd evident om alle afdalingen keurig en bovendien snel af te dalen. Een foutje in de wedstrijd kost telkens minstens 2 à 5 plaatsen. Zo kort rijden ze op elkaar.

Extra: De wedstrijd zelf vond plaats op een zeer toffe camping, met tal van super speeltuigen en toffe zwembaden met grote glijbanen. Wat men soms zoekt op campings op een buitenlandse vakantie, komt men tegen in ons eigen landje. Enkel het weer is hier wat minder, maar in de zomermaanden is dit een grote aanrader.
[/av_textblock]

[av_masonry_gallery ids=’582,583,584,587,585,586′ items=’24’ columns=’flexible’ paginate=’pagination’ size=’fixed masonry’ orientation=” gap=’large’ overlay_fx=’active’ container_links=’active’ id=” caption_elements=’title excerpt’ caption_styling=” caption_display=’always’ color=” custom_bg=” av-medium-columns=” av-small-columns=” av-mini-columns=”]