Geen categorie

Wedstrijd Oudenaarde 11.08.18

[av_heading tag=’h3′ padding=’10’ heading=’Cycling Vlaanderen Kids Series’ color=” style=” custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=”][/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”]
De 11de manche van Flanders MTB/kids series werd in Oudenaarde gereden. Deze wedstrijd werd georganiseerd naast de “MTB – Ronde Van Vlaanderen”, een 3-daagse wedstrijd.

Enkel Tuur nam deel als lid van MTBfun4kids aan de dikke bandenraces, de reeksen voor kids zonder vergunningen. Tuur kwam gemotiveerd aan de start en gaf het beste van zichzelf en reed zijn wedstrijd dan ook netjes uit!

Bij de U9, met vergunningen stonden Tijl en Cédric zoals gewoonlijk naast elkaar op de eerste startrij. Het parcours was niet hetzelfde als vorig jaar, alleen werd deze dit jaar in de omgekeerde richting gereden. Tijl reed een fenomenale wedstrijd en reed zonder concurrentie van start tot finish aan de leiding. Proficiat Tijl !! Cédric kwam als vierde uit de startzone het bos in. Hij raakte niet meer tot op het wiel van de derde positie, maar werd ook niet meer ingehaald. Hij eindigde weerom vierde, net naast het podium dus.

Twee reeksen later, bij de U13, was het voor de tweede keer raak voor onze club. Na een sterke prestatie in Kessel vorige week was Xander gemotiveerd om gelijkaardig te presteren. Na een matige start kon hij, op veel single tracks, zich in de kop van de wedstrijd wringen. Met twee voorop en in hun kielzog een jagende derde en vierde maakte dat dit een spannende wedstrijd werd. Zo was Xander de laatste ronde ingegaan met zijn metgezel en maakte het bewonderenswaardig af in de sprint en kon zo zijn allereerste wedstrijd op Vlaamse bodem op zijn naam schrijven. In dezelfde reeks finishte Lander wat later na Xander. Lander had het naar zijn zin en reed een knappe wedstrijd.

Lennert had bij de U15 naar eigen zeggen zijn dag niet. Nochtans wij zagen Lennert vlot rijdend op zijn positie in de wedstrijd. Helaas moest hij de strijd staken na een lekke band in de voorlaatste ronde.

Proficiat aan alle deelnemers!
[/av_textblock]

[av_masonry_gallery ids=’2374,2373,2372,2371,2370,2369′ items=’24’ columns=’flexible’ paginate=’pagination’ size=’fixed’ orientation=” gap=’large’ overlay_fx=’active’ container_links=’active’ id=” caption_elements=’none’ caption_styling=” caption_display=’always’ color=” custom_bg=” av-medium-columns=” av-small-columns=” av-mini-columns=”]

[av_hr class=’custom’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-fat’ custom_width=’250px’ custom_border_color=’#0a0a0a’ custom_margin_top=’60px’ custom_margin_bottom=’60px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=’#0a0a0a’ icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ admin_preview_bg=”]